Dagblad070 | Lintje voor oud-hoofdredacteur Jan Schinkelshoek

Lintje voor oud-hoofdredacteur Jan Schinkelshoek

mainImage
Lintje voor oud-hoofdredacteur Jan Schinkelshoek

Jan Schinkelshoek (65), oud-hoofdredacteur van de Haagsche Courant toen deze nog zelfstandig was, is woensdagavond benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt het lintje voor zijn werk als journalist, CDA-Kamerlid en voorlichter. ‘Beschouw het als een oeuvreprijs en als een aanmoediging’, aldus premier Mark Rutte, die als verrassing kwam binnenlopen tijdens een bijeenkomst waar Schinkelshoek sprak.
Van 1975 tot 1983 was Schinkelshoek, die nog steeds in Den Haag woont, als parlementair redacteur werkzaam voor de Haagsche Courant/Goudsche Courant. In 1983 trad hij als voorlichter in dienst van de CDA-fractie in de Tweede Kamer.Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1986 en 1989 was hij de campagnemanager van lijsttrekker Ruud Lubbers ('Laat Lubbers z'n karwei afmaken').
In 1994 keerde hij terug bij de Haagsche Courant als hoofdredacteur. Van 1 januari 2001 tot 1 december 2006 werkte hij als directeur communicatie bij de Rabobank. Schinkelshoek werd in 2005 uitgeroepen tot communicatiemanager van het jaar vanwege de reclamecampagne rond het fictieve personage Jochem de Bruin, waarmee de Rabobank zich vanaf 2003 profileerde als 'de andere bank'. Nu is Schinkelshoek nog steeds actief als zelfstandig communicatieadviseur in Den Haag.Foto: Digitaal Dagblad