Man die trambestuurster belaagde, is al gepakt

mainImage
Man die trambestuurster belaagde, is al gepakt

De man die wordt verdacht van het bespugen en mishandelen van een trambestuurster een paar weken geleden op lijn 9 in Den Haag, is gepakt. Het gaat om een 19-jarige Hagenaar. De politie heeft hem vanmorgen in een woning in Den Haag kunnen aanhouden na tips over zijn identiteit.

De man was vastgelegd op camera in de tram. Voor zover bekend, is het de eerste keer sinds het bestaan van Dagblad070 (oktober 2017) dat het vrijgeven van foto’s van verdachten van misdrijven in Den Haag tot een aanhouding heeft geleid. Niet eerder althans maakte de politie van Den Haag daar zelf melding van; vandaag dus wel. De politie nam deze zaak dan ook uiterst hoog op. Normaal duurt het in vergelijkbare gevallen enkele weken tot maanden voordat beelden van verdachten worden vrijgegeven. Dit voorval gebeurde op 28 januari, de beelden van de verdachte werden door de politie al op 6 februari verspreid. En vandaag, welgeteld acht dagen later, volgde dus de arrestatie.

De trambestuurster sprak de man op zondagavond 28 januari omstreeks 22.30 uur aan in tram 9 op de Melis Stokelaan bij de halte Anna Bijnslaan, omdat hij volgens de politie met een vriend een penetrante henneplucht door de tram verspreidde. De man spuugde en sloeg haar meerdere malen in haar gezicht. Hij kon vandaag worden aangehouden op basis van tips die over zijn identiteit bij het regionale opsporingsprogramma Team West waren binnengekomen. De 19-jarige Hagenaar zit vast op het politiebureau en wordt gehoord.

(foto: Politie Den Haag)


| Foto: Digitaal Dagblad