'Met hele gezin zonder gevaar naar ADO Den Haag'

mainImage
'Met hele gezin zonder gevaar naar ADO Den Haag'

De vijfjarige Minck, die kampt met een bottenziekte, zag gisteren tot zijn blije verrassing dat zijn oudere broer Senna (12) in het Huygenskwartier van Voorburg een rolstoel cadeau kreeg. Samen kunnen ze nu de wijde wereld in, waaronder bijvoorbeeld de thuiswedstrijden van ADO Den Haag bezoeken.

“Ik sta hier met kippenvel,” zegt hun vader. “Al die negatieve verhalen over de ADO-fans zijn onzin. Het nieuwe stadion is veel veiliger dan het oude Zuiderpark. Ik ga nu met mijn hele gezin zonder enig gevaar naar ADO toe. Die burgemeester van Voorburg met zijn verbod om hier geen fans toe te laten, slaat weer alles. Ik val soms van de ene verbazing in de andere. Er hangt juist een geweldige sfeer bij ADO. Ook voor de gezinnen.”

De in Voorburg zo gevreesde supportersmars langs De Vliet ging gisteren niet door. De voorzitter van de supportersvereniging Haagsche Bluf gaf bij de actie dan ook een symbolische knipoog richting burgemeester Klaas Tigelaar. “Geen supportersmars, maar wel een rolstoel voor Senna,” sprak hij met een glimlach.

(tekst en fotografie: Bart Bakker)


| Foto: Digitaal Dagblad