Model boos om vergelijking met Jos B.

mainImage
Model boos om vergelijking met Jos B.

Een fotomodel uit Pijnacker gaat juridische stappen nemen tegen media die hem hebben vergeleken met de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, Jos B. De Belgische Frank, die niet met zijn achternaam genoemd wil worden, zegt door de vergelijking imagoschade te hebben opgelopen en vindt dat zijn portretrecht is geschonden.

Een twitteraar vergeleek een foto van de man in een folder van kledingketen Jac Hensen met de foto die van Jos B. is verspreid. De tweet werd opgepikt door enkele grote media en ook Jac Hensen reageerde op twitter.

Volgens een woordvoerder van het model heeft Frank een advocaat ingeschakeld en is het zeker dat een juridische procedure volgt, zowel tegen de oorspronkelijke twitteraar als tegen de media die de foto hebben verspreid. ''Dit blijft altijd zichtbaar op internet. Frank is in België een topmodel, dit werk is zijn beroep.''

Op de website van Jac Hensen, die voornamelijk vestigingen in het oosten van Nederland heeft, zijn nog foto's van Frank zichtbaar.


| Foto: Digitaal Dagblad