Nathan Aké schrijft opnieuw voetbalgeschiedenis

mainImage
Nathan Aké schrijft opnieuw voetbalgeschiedenis

Met een rake kopbal heeft Nathan Aké het Nederlands voetbalelftal gisteren naar een gelijkspel tegen Italië gebracht (1-1). “Ik hoor net dat dit het eerste doelpunt van Nederland op Italiaanse bodem was sinds 1928. Dat is wel even geleden. Dat wist ik natuurlijk niet. Maar het is wel mooi,” aldus Aké, die na 70 minuten mocht invallen voor Matthijs de Ligt. “Ik begon niet eens zo goed, maar die voorzet van Steven Berghuis was perfect. Daarna had ik nog bijna de 2-1 gemaakt," aldus de Hagenaar.

De verdediger van Bournemouth weet dat Koeman de komende maanden gaat benutten om een min of meer vaste groep te formeren die in de Nations League tegen Duitsland en Frankrijk gaat spelen. Het is wel eens anders geweest, maar het heeft er veel van weg dat de defensie de beste linie van Oranje is. Aké moet onder meer concurreren met Virgil van Dijk, Sfefan de Vrij, Matthijs de Ligt en Daley Blind. “Ik weet niet of ik de bondscoach heb kunnen overtuigen,” zei Aké. “Maar hopelijk zit ik er na de zomer weer bij."

Nathan Benjamin Aké - op 18 februari 1995 in Den Haag geboren uit een Ivoriaanse vader en Nederlandse moeder - tekende vorig jaar een contract bij AFC Bournemouth, dat een clubrecord van 22,7 miljoen euro voor hem betaalde aan Chelsea. Dat was de eerste keer dat hij geschiedenis schreef. Aké begon zijn loopbaan bij VV Wilhelmus, waar hij onlangs nog te gast was om handtekeningen uit te delen.

(Nathan Aké is even terug bij Wilhelmus en gaat met fans op de foto; foto: Orange Pictures)


Foto: Digitaal Dagblad