Dagblad070 | Oldtimers (ladykillers) krijgen bescherming

Oldtimers (ladykillers) krijgen bescherming

mainImage

Groep de Mos in Den Haag komt op voor de eigenaren van klassieke tweetakt brommers, die meestal ook verenigd zijn in landelijke Puch-, Kreidler-, Tomos- en Zündapp-clubs en op mooie zomerse dagen in colonne ritjes maken zoals in deze stad op Kouwe Klauwendag. Het is de jaarlijkse herinnering aan de romantische Haagse ‘jeugdbendesdagen.’

The Ladykillers van weleer verdienen bescherming, vindt raadslid Jelle Meinez. Bescherming. De oldtimers zijn er niet alleen om in kelders mee te pronken. Bescherming ook tegen politieke partijen als GroenLinks, die letterlijk en figuurlijk overal hun neus voor ophalen.

In Amsterdam zijn ze verboden. Maar in Rotterdam is de milieuzone door de VVD weer teruggedraaid. En in Den Haag wijst Groep de Mos de Haagse wethouder van milieuzaken – Liesbeth van Tongeren – vooralsnog voorzichtig en onderdanig op het bestaan van nieuwe brandstoffen zoals Triboron en Ecomaxx 2, waardoor oude brommertjes zo goed als volledig reuk- en rookvrij in de stad kunnen rondrijden.

En mocht Van Tongeren de eigenaren van de oldtimers dat plezier niet gunnen, dan heeft raadslid Jelle Meinesz een compromis in zijn achterzak: dan alleen op weekend- en feestdagen.