Ontmoeting met schrijvers van de Shortlist

mainImage
Ontmoeting met schrijvers van de Shortlist

Zes boeken, waaronder één debuut en één non-fictieboek, maken dit jaar kans op de BookSpot Literatuurprijs van 50.000 euro. Bibliotheek Den Haag ontvangt op vrijdag 26 oktober exclusief vijf van de zes genomineerde schrijvers die op de Shortlist zijn gekomen en zij worden tijdens een talkshow met publiek in Studio B uitgebreid ondervraagd. In november kiest de landelijke jury uiteindelijk de winnaar.

De BookSpot Literatuurprijs wordt dit jaar voor het eerst onder die naam uitgereikt, maar is in feite een voortzetting van wat jarenlang de AKO Literatuurprijs heette en vervolgens, tot dit jaar, de ECI Literatuurprijs. De BookSpot Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. Het is de grootste literaire prijs in Nederland en Vlaanderen.

Een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen heeft uit een Longlist van 25 titels een Shortlist met 6 nominaties gekozen. Op 8 november maakt de voorzitter van de vakjury, Jos Geysels, het winnende boek bekend.

De genomineerden:
Suzanna Jansen; Ondanks de zwaartekracht
Peter Middendorp; Jij bent van mij
Arjen van Veelen; Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken
Peter Verhelst: Voor het vergeten
Aukelien Weverling; In alle steden
Tommy Wieringa (helaas die avond afwezig); De heilige Rita

Op 26 oktober vanaf 20.00 uur wordt de avond gepresenteerd door Eveline van Rijswijk.


| Foto: Digitaal Dagblad