Oppositie boos over uitlekken cijfers

mainImage
Oppositie boos over uitlekken cijfers

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer zijn woedend dat de cijfers van Prinsjesdag alweer zijn uitgelekt, ditmaal zelfs voor de Tweede Kamer ze heeft ontvangen. ''De moraal op de ministeries is zoek'', klaagde SP-Kamerlid Ronald van Raak. Mensen die lekken zouden achter de tralies moeten.

Ook andere partijen plaatsen vraagtekens bij de hele gang van zaken. De PvdA benadrukt dat ook politici of anderen gelekt kunnen hebben.

De SP bespeurt boze opzet. Van Raak verdenkt de ministeries ervan de stukken ,'doelbewust'' te lekken. Naar buiten kwam het nieuws dat de meeste Nederlanders er volgend jaar in koopkracht op vooruitgaan, op de dag dat de koopkracht afgelopen jaar juist achter bleek te zijn gebleven.

Kamerleden krijgen vrijdag de cijfers alleen als ze tekenen voor geheimhouding. Het kabinet zou de cijfers nu onmiddellijk naar de Kamer moeten sturen en niet, zoals gepland, tot vrijdag moeten wachten, vindt de SP. Maar de partij kreeg bij een ingelaste stemming voor dat pleidooi geen meerderheid: 46 voor, 73 tegen het voorstel.


| Foto: Digitaal Dagblad