Oppositie verzamelt zich: wie gaat dit betalen?

mainImage
Oppositie verzamelt zich: wie gaat dit betalen?

Normaal zou GroenLinks in Den Haag moord en brand hebben geschreeuwd naar aanleiding van de angtaanjagende vuursnipperstornado over Scheveningen, maar het is de oppositie in Den Haag opgevallen dat ''er taal noch teken'' is gehoord van Liesbeth van Tongeren en ''daardoor doen wij het maar'', aldus een van de ondertekenaars van het vragenvuur bij een vreugdevuur, dat uiteindelijk opheldering moet brengen hoe het zó mis kon gaan bij het wedstrijdje palletbouwen op het strand van Scheveningen.

De lijst met zestien vragen, die het CDA en PvdA in samenspraak met de kleineren partijen Partij voor de Dieren, CU/SGP, de Stadspartij, 50Plus, Nida, SP en de Islam Democraten hebben samengesteld, hebben betrekking op de hoogte van de twee pallettorens, de controle hierop (of het uitblijven hiervan) en of alle protocollen wel of niet doorlopen zijn voordat het vuur werd ontstoken.

De oppositie zou graag een schuldige willen zien, want er wordt gevraagd wie uiteindelijk de beslissing nam om aan de vlammenzee te beginnen, wetende dat er wind op komst was en de windrichting ook nog eens ongunstig was. Ook wil men weten wat de rol is geweest van de brandweer en of die wel de regie en de eindbeslissing mocht nemen? Bovendien blijkt er nog onenigheid geweest te zijn over het moment van afbouw van beide stapels (Duinoord zaterdag, Scheveningen zondag), zodat de oppositie nieuwsgierig is of die schaduwkant van het feest heeft bijgedragen tot de mislukking van het feest?

En tenslotte: wie gaat dit betalen?


Foto: Digitaal Dagblad