Oud ADO-spelers: scoren verleerd

19 August 2018, 13:14 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een paar vermakelijke minuten werden zaterdagmorgen vastgelegd toen na de heropening van het Prinses Irene Park in Rijswijk – de locatie waar tot voor kort Haaglandia speelde, eerder het legendarische RVC en met ingang van het nieuwe seizoen: RVC Celeritas – enkele oud-spelers van ADO strafschoppen moesten nemen op de jonge keeper van de Skillz-voetbalschool.

De legendes René Pas, Aad de Mos, Theo van der Burgh, Joop Jochems en Guus Haak bleken niet alleen het scoren te zijn verleerd, maar sommigen hadden ook zichtbaar moeite om zelfs de rollende bal onder controle te houden. De jeugdige keeper had geen enkele moeite met hun strafschoppen. Het waren rolletjes en er was er niet één raak.

Ook Lex Schoenmaker, die vroeger toch bij de Nederlandse goalgetters hoorde en er aan het begin van de zeventigjaren zijn transfer van ADO naar Feyenoord aan overhield, werd door de speaker gevraagd ‘’naar voren te komen’’, maar kennelijk had hij de bui zien aankomen. Hij deed net alsof hij al vertrokken was. Er kwam geen Schoenmaker te voorschijn.

De beelden werden vastgelegd door de camerman van Omroep Rijswijk.

Video: Fred Roldanus

https://www.youtube.com/watch?v=RsMtGaFacUM