Prijs pand tassenmaker Omar Munie blijft mysterie

mainImage
Prijs pand tassenmaker Omar Munie blijft mysterieDen Haag heeft volgens Quote het pand aan het Noordeinde - enkele meters vanaf het werkpaleis van Koning Willem Alexander - onder de marktprijs verkocht aan de Somalische vluchteling en tassenmaker Omar Munie. Het zakenblad schrijft een mailtje in handen te hebben waaruit blijkt dat de gemeente ''wel héél graag een lage prijs'' voor gebouw De Rijnstroom wilde neertellen aan het rijksvastgoedbedrijf.

Ook het dagblad De Telegraaf publiceerde al eerder over de vermeende vrijgevigheid van de gemeentedienst.

Volgens de Telegraaf zou Munie - omschreven als het troetelkind van de bekende Nederlanders en de Haagse stadsbestuurders - één miljoen zijn geschonken. De gemeente heeft dit altijd ontkend. Maar in de ontdekte mailwisseling blijkt volgens Quote dat de gemeente het rijksvastgoedbedrijf onder druk heeft gezet om de prijs van de parkeeraccommodatie niet mee te rekenen in de taxatie. Daarna is ook een herwaardering voorgesteld.

Quote schrijft dat de dienstdoende ambtenaar 'geen commentaar' op het mailtje heeft willen geven en dat de voorlichting van de gemeente niet thuis gaf. Vastgoedkenners schatten de waarde van het pand op 3,5 miljoen. Voor hoeveel Munie het gekocht heeft meldt Quote niet. Wel dat hij het tenslotte via een derde partij heeft aangekocht.


| Foto: Digitaal Dagblad