Prijs voor Haags team met 367 energie-besparingen

mainImage
Prijs voor Haags team met 367 energie-besparingen

Het Haagse team Duurzaam duurt 't langst dat heeft meegedaan aan de tiende en laatste editie van het Klimaatstraatfeest van stichting Hier Klimaatbureau heeft de tweede prijs gewonnen; het ging hierbij om de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het veertig leden tellende team uit Den Haag werd gisteren door de organisatie verrast met de prijsuitreiking. Wethouder Joris Wijsmuller, wethouder duurzaamheid van Den Haag, deelde de prijs uit tijdens het Duurzaamheidsfestival Mariahoeve in het wijkcentrum. Het team won 2500 euro en dat bedrag werd door de gemeente verdubbeld. Duurzaam duurt 't langst gaat er een klimaatvriendelijk feest mee organiseren.

Het team voerde maar liefst 367 energiebesparende acties uit zoals een naden-en-kierenspeurtocht, een ontdooi-je-vriezer-estafette en het eten van aardgasloze maaltijden. Ook organiseerde het een vegan high tea.

Het Hier Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder stookseizoen, van oktober tot en met maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. De tien teams die de meeste energie hebben bespaard winnen geldbedragen van € 500 tot € 5.000, die zij mogen besteden aan energiebesparende maatregelen of een klimaatvriendelijk (straat)feest. Er deden afgelopen winter in totaal 383 teams mee aan de jubileumeditie van het Hier Klimaatstraatfeest.


Foto: Digitaal Dagblad