PvdD wil dat winkels lichten doven

mainImage
PvdD wil dat winkels lichten doven

De Partij voor de Dieren in Den Haag blijft vermoeden dat het belang van dieren gediend is met het vaststellen van het ontbreken van rendabele energiebesparingen in de Haagse winkelketens. Raadslid Robert Barker maakt zich er in elk geval druk over en heeft het college van B&W gevraagd of er buiten openingstijden in winkels zoveel licht moet wordt gebruikt.

Bovendien is hij nieuwsgierig wat de energieprestaties (labels) van de winkelruimten zijn en hoe die zich verhouden tot andere steden? Aan zijn vraagstelling is af te lezen dat hij ’t liefst zou zien dat er vanaf nu ook actief wordt ingezet op het faciliteren van de komst van duurzame winkels. Hij wil een selectiebeleid.

‘’Sommige politieke partijen zijn langzamerhand aan het doordraaien als het om duurzaamheid gaat’’, vindt drs. Maarten Hulscher, stadswacht van Dagblad070. ‘’We willen allemaal groener, prima. Met duurzaam is ook niks mis. Maar als alle winkels hun lichten uit moeten gaan doen verhoogt dat de veiligheid in de stad niet. Dan zijn we terug in 40-45 toen de Duitsers ook vonden dat de lichten gedoofd moesten worden. Laat de Partij voor de Dieren zich nu concentreren op het welzijn van dieren, véél beter.’’


| Foto: Digitaal Dagblad