PVV polst zelf Onderzoekraad voor Veiligheid

mainImage
PVV polst zelf Onderzoekraad voor Veiligheid

De PVV In Den Haag heeft een brief gestuurd aan mr. Tjibbe Joustra, de voorzitter van de Onderzoekraad voor Veiligheid, met het verzoek om een onderzoek te doen naar de toedracht van de vonkenregen en de besluitvorming rondom het vreugdevuur tijdens oudejaarsnacht.

De uitnodiging aan Joustra is een protest van de PVV tegen het besluit van het college in Den Haag om de zaak te laten onderzoeken door het Instituut Fysieke Veiligheid. De keuze voor het IFV leidt volgens fractievoorzitter Sebastiaan Kruis tot ‘’onvrede en discussie over de schijn van belangenverstrengeling’’ omdat burgemeester Krikke zelf in het algemeen bestuur zit.

Het verzoek van de PVV aan de Onderzoekraad voor Veiligheid is verder kansloos omdat de raad zich niet inlaat met politieke partijen en alleen taken aanvaard van hoger hand. ‘’Kruis doet dit voor de bühne’’, aldus Dagblad 070-stadswacht drs. Maarten Hulscher. ‘’n Beetje de zaak opjutten. Mag. Houdt de geest scherp, maar men moet er geen waarde aan hechten. En verder is natuurlijk duidelijk dat Krikke zich totaal niet zal bemoeien met dat onderzoek, behalve het antwoorden op de juiste vragen.’’


Foto: Digitaal Dagblad