Dagblad070 | PVV vraagt verbod anti-Zwarte Piet-demonstraties

PVV vraagt verbod anti-Zwarte Piet-demonstraties

mainImage
PVV vraagt verbod anti-Zwarte Piet-demonstraties

Raadslid Sebastian Kruis van de Haagse PVV heeft burgemeester Krikke in een brief gevraagd om op zaterdag 17 november bij de intocht van Sinterklaas de aangekondigde demonstraties van Kick Out Zwarte Piet, Zwarte Piet is Racisme en Stop Blackface te verbieden.

De drie organisaties, die Zwarte Piet uit het straatbeeld willen doen verdwijnen, willen die dag actie voeren op het Plein tussen 15.00 en 17.00 uur.

In juni van dit jaar besloot burgemeester Krikke – in tegenstelling tot haar collega Aboutaleb in Rotterdam – een BBQ-demonstratie te verbieden van Pegida voor de As-Soennah-moskee. Zij zag dit als provocatie. ‘’Wat de PVV betreft valt protesteren tegen zwarte piet tussen de kinderen op de dag van de Sinterklaasintocht hier ook onder’’, vindt Kruis.

“De vrijheid van meningsuiting is voor ons erg belangrijk en iedereen mag van ons altijd demonstreren maar wij willen niet dat een kinderfeest wordt verpest door protestclubjes. Als zij toch komen opdagen mogen ze wat ons betreft de roe van de ME krijgen”, voegde hij eraan toe.

In Rotterdam brengt Leefbaar Rotterdam als grootste politieke partij in Rotterdam op zaterdag 1 december uitsluitend en zelfs extra Zwarte Pieten op de been als tegenactie.


Foto: Digitaal Dagblad