Dagblad070 | Rabobank helpt ‘Huis van de toekomst’

Rabobank helpt ‘Huis van de toekomst’

mainImage
Rabobank helpt ‘Huis van de toekomst’

Gisteren was de officiële ingebruikname van ‘Huis van de toekomst’ bij het Sophia Revalidatiecentrum in Den Haag. Henk Werlemann (rayondirecteur Rabobank Regio Den Haag) was aanwezig toen Roy Rempe (ledenraadslid van Rabobank Regio Den Haag en voorzitter van het innovatiefonds) de cheque uitreikte aan Klaasjan van Haastrecht, projectmanager SmartLab /Sophia Revalidatiecentrum. In dit volledig ingerichte appartement kunnen revaliderende patiënten er achter komen hoe zij, met soms kleine aanpassingen, weer zelfstandig kunnen gaan wonen.

Henk Werlemann: ''Het is mooi om te zien hoe met vaak bestaande innovatieve producten de zorg en dus patiënten geholpen kunnen worden. Het kan gaan om detectoren/ sensoren en die combineren met andere technologie, waardoor een revaliderende patiënt ervaring opdoet en ziet wat er allemaal mogelijk is om weer zelfstandig te kunnen wonen”.

Binnen het SmartLab is een nauwe samenwerking tussen de zorg, onderwijs en bedrijfsleven en worden ideeën plus behoeften van zorgprofessionals en patiënten verder uitgewerkt door bijvoorbeeld Haagse Hogeschool en het bedrijfsleven. Daarnaast kunnen bedrijven hun producten testen door proefopstellingen te maken in het Huis van de Toekomst.

Het innovatiefonds van Rabobank Regio Den Haag ondersteunt innovatieve en duurzame projecten met geldelijke steun. Toekenning van het fonds gebeurt door ledenraadsleden van de bank.


Foto: Digitaal Dagblad