Robin Smit wil sticker om dieren bij brand te redden

mainImage
Robin Smit wil sticker om dieren bij brand te redden

De brandweer kan bij een brand veel vaker het leven van dieren redden dan nu het geval is. Maar dan moeten huisdiereneigenaren wel via een speciaal ontworpen sticker aangeven hoeveel dieren er in huis zijn. De Vlaamse minister voor dierenwelzijn heeft de sticker gelanceerd en de Partij voor de Dieren in Den Haag pleit ervoor dat dit voorbeeld in zijn stad wordt gevolgd. Den Haag is daarmee de tweede stad die ervoor wordt opgepord. Rijswijk was de eerste.

De sticker wordt op een zichtbare plek geplaatst en in geval van nood communiceert de sticker met de brandweerlieden die in een oogopslag zien of er actie moet worden ondernomen.

Het Vlaamse initiatief heeft in relatie tot de brandveiligheid in Den Haag trouwens meer vragen opgeroepen, want ‘’kan er in de tien stadsboerderijen die de stad rijk is wel gebruik worden gemaakt van hittemelders en sprinklerinstallaties? Bestaat er een calamiteitenplan? En wat is er op andere locaties waar dieren worden gehouden – in maneges, dierenwinkels, dierenopvangadressen en Sea Life – gedaan om de brandveiligheid te vergroten en minstens zo belangrijk’’, aldus raadslid Robin Smit, ‘’worden deze instellingen en gebouwen regelmatig gecontroleerd?’’


Foto: Digitaal Dagblad