Ruim 400 handtekeningen petitie Alfons Groenendijk

mainImage
Ruim 400 handtekeningen petitie Alfons Groenendijk

Alfons Groenendijk was niet genomineerd voor Trainer van het Jaar in de eredivisie, de zogeheten Rinus Michels Award, die vanavond wordt uitgereikt. Voor Voorburgers Bart en Anouk Bakker was dat reden om meteen na de overwinning van ADO Den Haag afgelopen zondag bij Roda JC (2-3) een online petitie op te starten.

Met deze symbolische actie willen de journalist en de rechtenstudente Groenendijk eren voor de knappe zevende plaats in de eredivisie. De stand van de petitie, die wordt ondersteund door Dagblad070 en Voorburgs Dagblad, stond vanochtend op 411 handtekeningen. Beide media zijn journalistiek onafhankelijk en objectief, en tegelijk zeer betrokken bij de lokale gemeenschap; vanuit dat perspectief vinden zij het een gemiste kans van de voetbalvakbonden CBV en VVON, die met ondersteuning van de KNVB een laf lijstje met kandidaten hadden samengesteld voor de Rinus Michels Award. Want wie stonden erop? Philip Cocu (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ). En de voor de hand liggende winnaar? Philip Cocu.

Het Nederlandse voetbal stelt Europees nauwelijks nog iets voor en moet het daarom in toenemende mate hebben van spanning in de eredivisie. Ploegen zoals ADO Den Haag onder leiding van trainers als Alfons Groenendijk – mannen die zelden op veilig spelen – zorgen ervoor dat de Nederlandse competitie aantrekkelijk blijft en dat wedstrijden nog een grote mate van onvoorspelbaarheid houden. Dat zou beloond moeten worden.

“We zijn in een paar dagen tijd op een mooi aantal uitgekomen,” reageert Bart Bakker. “Al die mensen hebben toch even de moeite genomen om online hun handtekening te plaatsen. We bedanken iedereen die dit heeft gedaan en onze petitie heeft ondersteund. We geven hiermee in ieder geval duidelijk een signaal aan de CBV en VVON die de organisatie van de Rinus Michels Award in handen hebben.” Via deze link is de petitie overigens nog altijd te tekenen.


Foto: Digitaal Dagblad