mainImage

‘Saamhorigheid bij actie op Haagse Markt’

Afbeelding is niet meer beschikbaar
22 december 2018, 19:07 uur
Algemeen

Harmen Bosma maakte een bijzondere wandeling over de Haagse Markt. De rayondirecteur van de Rabobank Regio Haag ging vervolgens het gesprek aan met een aantal ondernemers over de bijzondere actie waarvoor maandag voedselpakketten beschikbaar worden gesteld. De Rabobank is maatschappelijk partner van deze actie.

Wandeling

Tijdens de wandeling vindt de eerste ‘pitstop’ plaats bij Nel Kames van Kames Bloemen. ''Ik vind dit een geweldig initiatief’’, zegt Nel. ''Het is mooi dat alle ondernemers hier aan meewerken. Ik ben er dan ook bijzonder trots op. Het raakt me echt’’.

''We zijn als bank een coöperatie, waardoor we houden van verbinden en dingen voor elkaar regelen’’, reageert Harmen Bosma. ''Het is mooi dat de ondernemers hierin samen met de Rabobank wilden optrekken’’.

Kip City

Bij Kip City, die inmiddels tachtig jaar (!) op de Haagse Markt staat, stopte Harmen Bosma even om zich op de hoogte te laten stellen van de vleesproducten waarvoor de Rabobank een donatie deed. Het werd door de ondernemer bijzonder gewaardeerd dat de Rabobank op deze wijze het initiatief van de voedselpakketten wilde ondersteunen.

HerenkledingRob van der Veen (rechts op de foto met Harmen Bosma) heeft op de Haagse Markt een kraam in herenkleding. ''Ik ben enthousiast over dit soort sociale projecten’’, zegt hij. ''Dit geeft de mensen een goed gevoel en voor de ondernemers is het in de beeldvorming naar buiten toe een positieve ‘boost’. Hierdoor kunnen we onze betrokkenheid laten zien. Dat is mooi om te ervaren. Het is goed dat banken meedenken. De Rabo doet veel inTransvaal en de Schilderswijk. Op deze wijze worden ondernemers geholpen’’.

''Het is prima om te horen dat de ondernemers vinden dat de Rabobank graag meedenkt’’, zegt Harmen Bosma. ''Ik verneem dit liever van de ondernemer dan dat we dit vanuit onszelf verkondigen’’.

Medemens

Sinan Uydur van Disino Fashion is de volgende ondernemer die Harmen Bosma begroet. ''Ik sta honderd procent achter deze actie’’, zegt Sinan. ''We helpen met dit soort acties echt onze medemens die het minder heeft. Hier staat  Kerst tenslotte voor. De Rabobank laat nu even de andere kant van de banken zien’’.

''Ik waardeer het enorm dat er bij deze actie op een natuurlijke wijze saamhorigheid onder de ondernemers is ontstaan’’, vult Harmen Bosma aan. ''Voeg daarbij het enthousiasme, dan mogen we dus tevreden zijn. Het is een echte ‘win-win’ situatie geworden’’.

‘Postzegel’

Op de Haagse Markt heeft  Alexander Revis alweer een aantal jaren een koffiebranderij waar verse koffie wordt geschonken. ''De Haagse markt zit in een wijk die als één van de armste postcode gebieden van Nederland mag worden beschouwd’’, aldus Alexander. ''We zitten hier met 400 ondernemers op een ‘postzegel’. Het is daarom goed dat we met elkaar op deze wijze betrokken zijn en onze voorbeeldfunctie tonen’’.

Smaakt naar meer''Het is een fantastisch initiatief’’, vult snoepspecialist Chris Kalkman (foto) aan, die een kraam met 750 verschillende artikelen heeft. ,,We kunnen op deze wijze iets terugdoen. Geld geven is heel makkelijk, maar het is leuker om iemand blij te maken met een product dat uit je eigen zaak komt. Niet alleen onze verschillende soorten snoep, maar ook deze actie smaakt daarom naar meer. Dit geldt ook voor de maatschappelijke betrokkenheid van instellingen en bedrijven’’.

Harmen Bosma eindigt zijn wandeling op de Haagse markt bij Mandy Geerlof die van de exclusieve dames- en schoenenzaak haar levenswerk heeft gemaakt. ''Met zo’n knappe man wil ik graag op de foto’’, grapt Mandy op het moment dat Harmen haar kraam binnen loopt. ''Ik vind het geweldig dat we met elkaar en samen met de Rabobank mensen kunnen helpen die het moeilijk hebben. Iedereen heeft op zijn eigen manier mee gedaan. Dit geldt zowel voor de actie als de loterij. Het geeft je zelf ook een voldaan gevoel’’.

''Ik vind het écht mooi dat iedere ondernemer graag iets voor een ander over heeft’’, besluit Harmen Bosma. ''Ook dit bijzonder om te ervaren. Op de Haagse Markt is men letterlijk van alle markten thuis. Ik kom graag nog eens met mijn familie langs’’.

Door Bart Bakker 


Foto: Digitaal Dagblad