Scheveningse Luikjes met speciale zomereditie

mainImage
Scheveningse Luikjes met speciale zomereditie

De donkere wintermaanden vormen bij uitstek de periode om aandacht te geven aan eenzame ouderen, maar wat velen zich niet realiseren, is dat juist in de zomermaanden veel ouderen alleen zijn. Kinderen, verzorgers en mantelzorgers zijn dan vaak met vakantie en veel senioren missen juist dan de gezelligheid. Om die reden krijgt het bijzondere initiatief Scheveningse Luikjes een speciale zomereditie. De aftrap daarvoor is zaterdag (16 juni) met tal van activiteiten voor ouderen op Scheveningen.

Die dag is het ook Vlaggetjesdag en Scheveningse Luikjes bezoekt dan samen met online supermarkt Picnic ouderen op Scheveningen om samen een haring te eten. Deze mobiele haringpartij doet onder meer zorginstelling de Eshoeve, Uiterjoon en wijkvereniging Scheveningen aan. In de avond zijn senioren uitgenodigd voor een concert van Festival Classique in de Lourdeskerk. Scheveningse Luikjes begeleidt, samen met vrijwilligers van Wijkvereniging Scheveningen, de ouderen hier naartoe.

Scheveningse Luikjes is een initiatief van de Haagse sociale ondernemers Else Kodde en Madelon Vink van Stichting Sociale Luikjes. Else en Madelon over Scheveningse Luikjes: “Wij zijn trots ook in de zomer de Scheveningse Luikjes door te geven. Hierdoor ontvangen senioren op Scheveningen nu het hele jaar door tijd en aandacht.”


Foto: Digitaal Dagblad