Slechtzienden hebben wensenlijst voor college

mainImage
Slechtzienden hebben wensenlijst voor college

Slechtzienden hebben de gemeente Den Haag gevraagd om ‘’oog te hebben’’ voor hun visuele beperking en een ambtenaar de straat op te sturen om te tellen hoeveel onlogisch geplaatste ruimtelijke elementen de stad telt, zoals lantaarnpalen vlak voor een oversteekplaats. Ook ontbreken er in het ov regels om slechtzienden zitplaatsvoorrang te geven nu fatsoen niet meer vanzelfsprekend is en verder is er in trams en bussen geen ruimte voor mensen in een rolstoel.
Maar Hagenaars met een visuele handicap doen vooral een beroep op het stadsbestuur om meer geleidelijnen in het verkeer aan te brengen en de grootste wensen zijn zoveel mogelijk rateltikkers. Ook op het kruispunt Zuid-Hollandlaan – Koningskade – vlak voor de ingang van het Provinciehuis, waar per dag tienduizenden auto’s passeren – schijnt het mechanisme te ontbreken waarmee slechtzienden op basis van geluid kunnen bepalen wanneer zij kunnen oversteken. En de wens is ook geen reguliere rateltikker, maar een geteste (pratende- en trillende verkeerslichten).

Werk aan de winkel voor met name wethouder De Mos, die erom bekend staat dit soort zaken in een handomdraai te regelen, inclusief: afvalvrij stoepen, fietsvrije geleidelijnen en visuele omroepberichten.


Foto: Digitaal Dagblad