Speeddaten in koninklijke foyers van schouwburg

mainImage
Speeddaten in koninklijke foyers van schouwburg

De Koninklijke Schouwburg opent haar koninklijke foyers zaterdag 19 en zondag 20 mei voor Hagenaars die willen speeddaten. "Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, geslacht of geaardheid,” aldus de schouwburg aan het Voorhout. "Het Nationale Theater heeft de ambitie om een gemeenschapshuis te zijn, een laagdrempelige plek waar iedereen zich thuis voelt. Daar sluit het speeddaten mooi op aan,” zegt theaterdirecteur Cees Debets.

In totaal kunnen er veertig personen per keer meedoen aan de speeddates. De zaterdag is bedoeld voor de leeftijdscategorie 18 tot 40 jaar en voor de zondagmiddag kunnen mensen vanaf 40 jaar zich opgeven. Na het speeddaten volgt een buffet en wordt de voorstelling De hereniging van de twee Korea's bezocht. Deze luchtige en licht- absurdistische voorstelling bestaat uit twintig herkenbare scènes over de lusten en lasten van de liefde. Onder meer Mark Rietman, Tamar van den Dop, Betty Schuurman en Hein van der Heijden spelen hierin mee.

Tijdens het speeddaten krijg je drie minuten om met de ander contact te leggen, daarna klinkt de bel en schuif je door naar de volgende tafel. Het Nationale Theater maakt matches op basis van de opgegeven voorkeuren. Op een formulier kunnen de deelnemers na afloop aangeven met wie zij nog een keer op date willen. Of de liefde wederzijds is, horen de speeddaters na enkele dagen. De zaterdagavond wordt na de voorstelling afgesloten met een cocktailparty en ook op zondag kan er na afloop een borrel worden gedronken. Singles die openstaan voor een een koninklijk liefdesavontuur kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 11 mei aanmelden via: www.hnt.nl/speeddate.

(scène uit De hereniging van de twee Korea’s van artistiek leider Eric de Vroedt naar de Franse schrijver Joël Pommerat; foto: HNT)


| Foto: Digitaal Dagblad