Dagblad070 | Spoedeisende Hulp Haga zet grieppatiënten gelijk apart

Spoedeisende Hulp Haga zet grieppatiënten gelijk apart

mainImage
Spoedeisende Hulp Haga zet grieppatiënten gelijk apart

Het HagaZiekenhuis neemt extra maatregelen om de herfst- en wintergriep de baas te blijven. De testen worden al afgenomen bij mensen die op de Spoedeisende Hulp (SEH) terecht komen. Als griep geconstateerd wordt, volgt opname op een speciaal hiervoor ingerichte afdeling. Daarmee voorkomt men dat het virus zich verder in het ziekenhuis verspreidt.

Ook buiten de eigen muren is het HagaZiekenhuis voorbereid op de griepgolf. Artze Prins, manager van de afdeling Acute Zorg, stelde met partners uit het Netwerk Acute Zorg regio West (NAZW) een regionaal griepplan samen. "Met dit plan willen we ervoor zorgen dat grieppatiënten altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ook tijdens de pieken van de griepgolf. Juist op deze momenten is het belangrijk om goed samen te werken en met elkaar in gesprek te zijn. Welk ziekenhuis kan er bijvoorbeeld geen grieppatiënten meer bijhebben? En waar kan een patiënt het beste worden opgenomen? NAZW coördineert deze vragen voor alle ziekenhuizen in de regio."

Dat een griepepidemie onvoorspelbaar is, bleek afgelopen winter wel. Ada Bosma, unithoofd van de afdeling Acute Zorg: "Toen iedereen dacht dat de epidemie voorbij was, volgde nog een tweede griepgolf." Alle medewerkers van het HagaZiekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis mogen een griepprik halen. Toch kunnen ook zij ziek worden. "Het is dan een hele uitdaging om de roosters rond te krijgen. We hebben gelukkig een gemotiveerd topteam dat op zo'n moment de schouders er nog eens extra onder zet. Daar ben ik best trots op", aldus Bosma.


Foto: Digitaal Dagblad