Staedion trekt 2 ton uit voor duurzaamprijsvraag

mainImage
Staedion trekt 2 ton uit voor duurzaamprijsvraag

De woningcorporatie Staedion wil van de huurders van zijn ruim 36.000 woningen in Den Haag weten welke ideeën ze eigenlijk zelf hebben op het gebied van duurzaamheid. Het wordt bovendien op een afwijkende manier gevraagd via een prijsvraag waarvoor Staedion een totaal aan 200.000 euro aan prijzengeld heeft uitgetrokken. Met dat geld en de winnaars gaat Staedion op vier categorieën aan de slag om de binnengekomen ideeën uit te voeren.

Er kan in de eerste editie worden ingeschreven op Groen, Energiebesparing door gedrag, Energiebesparing door techniek en duurzame energieopwekking. Bij groen moet men denken aan duurzame gezamenlijke tuinen of regenwateropvang. Energiebesparing door gedrag is een kwestie van samenwerken bij die inkorting of recyclen. Bij energiebesparing door techniek kiest men voor led-verlichting en enerzuinige apparaten en als men duurzaam wil opwekken kan dat via zonnepanelen, zonneboilers of een warmtepomp.

Bij renovatieprojecten worden door Staedion al vele technieken toegepast om de noodzakelijke wijzigingen bij te benen en nieuwbouw wordt energieneutraal opgeleverd.

‘’De prijsvraag is een alternatief voor onze eerdere leefbaarheidsprijs en willen we duurzame initiatieven van onze bewoners ondersteunen’’, zegt Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion. ‘’Ik hoop dat we met deze prijsvraag kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid en kwaliteit van wonen.’’ De wens bestaat om alle winnende ideeën uiterlijk eind 2019 te realiseren.

Als woningcorporatie verhuurt Staedion behalve 36.000 woningen ook nog 6300 overige objecten in Den Haag zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving.

 


| Foto: Digitaal Dagblad