Subsidie tool e-bikes om diefstal te voorkomen

mainImage
Subsidie tool e-bikes om diefstal te voorkomenDe Delftse startup Tracefy ontvangt €300.000 van de provincie Zuid-Holland om hun track & trace tool voor e-bikes een stap verder te brengen.
De tool helpt diefstal voorkomen, maar biedt ook nuttige data voor bezorgdiensten en overheden.
Het bedrag is afkomstig uit het fonds UNIIQ, opgericht om ondernemers te helpen hun innovatie sneller naar de markt te brengen.  Deze specifieke innovatie sluit aan bij de doelstelling van de provincie om de best bereikbare provincie zijn, ook per fiets. Het doel is dat meer mensen voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer voor de fiets kiezen en dat ze er een langere afstand mee afleggen.

Startup Tracefy ontwikkelt een tracking en tracing oplossing voor e-bikes, die steeds vaker worden gebruikt door inwoners, maar ook door bijvoorbeeld bezorgdiensten. Dankzij de tool kunnen gebruikers en beheerders de fietsen volgen. Dat zorgt voor diefstalpreventie, maar biedt ook andere oplossingen.

De data biedt inzichten voor onderhoud en beheer of bijvoorbeeld de status van een bezorging. Daarnaast biedt de tool data over infrastructuur: welke fietspaden worden veel gebruikt, waar is behoefte aan extra fietsvoorzieningen? Nuttige informatie voor overheden.


Foto: Digitaal Dagblad