The Hague Jazz Ladies Special

mainImage
The Hague Jazz Ladies Special

Elke tweede vrijdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en het gezellige museumcafé zorgen keer op keer voor een bijzondere muzikale ervaring, zowel bij het publiek als bij de musici. Jazzmuziek is, sinds het ontstaan van dit in oorsprong Amerikaans erfgoed, een muziekvorm waar mannelijke jazzmusici duidelijk in de meerderheid zijn. Afgezien van de talloze zangeressen die hun stempel op de jazz hebben gezet – denk aan Ella Fitzgerald en Billy Holiday – zijn vrouwen die in de jazz met een instrument bekendheid hebben verworven schaars. Op 11 januari gaat Muzee twee Nederlandse jazzladies de kans geven om hier verandering in te brengen. Trompettiste Ellister van der Molen wist al zeer jong dat jazz haar echte passie was. Als solist, componist en arrangeur reist zij de wereld rond als gast in diverse formaties, van Big Band tot klein ensemble.
Pianiste en zangeres Sanna van Vliet heeft net als Ellister een Haagse achtergrond, geschoold door Haagse jazzcoryfeeën als Frans Elsen en Ack van Rooyen. Een zangeres die zichzelf begeleidt en soleert aan de piano blijft uniek. Sanne weet dit op een zeer smaakvolle, intieme en swingende manier te vertolken.
Verder worden de dames begeleid door de Braziliaanse bassist Mattheus Nicolaiewsky en huisdrummer Hans Braber.

De entreeprijs voor dit concert is 15 euro. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting. Het museumcafé van Muzee is op 11 januari vanaf 19.30 uur geopend. Aanvang van het concert is 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 92 te Scheveningen.


Foto: Digitaal Dagblad