Dagblad070 | Van Schuylenburch neemt Mauritshuis over

Van Schuylenburch neemt Mauritshuis over

mainImage
Van Schuylenburch neemt Mauritshuis over

Door Angelique Starreveld

Nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch neemt donderdagavond eenmalig het Mauritshuis over. Met gepaste trots vertelt hij: “Een ontzettende eer, vooral ook omdat coryfeeën zoals premier Mark Rutte, astronaut André Kuipers, presentatrice Eva Jinek en prinses Laurentien mij voorgingen”.

Het museum, dat elke tweede donderdag van de maand Maurits& organiseert, geeft Van Schuylenburch alle vrijheid om hem, zoals een goed nachtburgemeester betaamt, een feestje er van te laten maken.

De nachtburgemeester gaat het in zijn tijdelijke functie heel anders aanpakken dan zijn voorgangers. “Normaal gesproken geeft de gastdirecteur een rondleiding door het museum. Ik heb gekozen voor een audiotour”, zegt Sjoerd “Daarin vertel ik welke schilderijen ik mooi vind, maar ik heb er ook passende muziek bij gekozen om het geheel sprekender te maken.”

Van Schuylenburch wil met gin-tonics en een DJ bereiken dat er meer jongeren naar het museum komen. Daarnaast geeft hij in de foyer zeven kunstenaars de ruimte hun kunst te laten zien en er over te vertellen. “Ik heb gekozen voor diversiteit en uitdaging. Dit betekent dat er kunstenaars hun werk tonen die een andere tak van sport zijn dan alleen schilderen”.

De avond begint om 19.00 uur en het programma eindigt om 21.00 uur. Het Mauritshuis is geopend van 18.00 uur tot en met 22.00 uur. Toegangskaarten waren te reserveren via www.mauritshuis.nl. ,,Helaas is het evenement zojuist uitverkocht voor andere geïnteresseerden. Je kan jezelf nog op de wachtlijst zetten door je aan te melden’’, aldus Sjoerd. “De eerste gin-tonic wordt aangeboden door het huis en ik hoop op een mooie avond met een mix van cultureel erfgoed, vernieuwende kunst, goede muziek en lekker eten en drinken. Als nachtburgemeester heb er zin in, houd daarom de website in de gaten. Er zijn nog veel meer mooie activiteiten in het Mauritshuis en natuurlijk in Den Haag. Wordt vervolgd (!)’’.

Een sfeerverslag van deze avond is binnenkort terug te vinden in deze krant.

 


Foto: Digitaal Dagblad