Veiligheidsmarkt politie en gemeente in Loosduinen

mainImage
Veiligheidsmarkt politie en gemeente in Loosduinen

De politie van Loosduinen en de gemeente Den Haag houden zaterdag 19 mei van 12 tot 16 uur een veiligheidsmarkt onder de titel Loosduinen Veilig! Dat gebeurt op het Loosduinse Hoofdplein. Brandweer, politie, gemeente, handhaving, reddingsbrigade, jongerenwerkers en de buurtinterventieteams zijn aanwezig om informatie te geven en vragen van bewoners te beantwoorden over hoe zij hun omgeving veiliger kunnen maken.

Er zijn preventiekramen en er is een weerbaarheidstrainer die tips geven over onder andere digitale fraude. In het Mobiele Media Lab van de politie worden onderwerpen besproken die gaan over digitale en online criminaliteit, ook wel 'cybercrime' genoemd. Veel jongeren verzenden en ontvangen seksuele berichten (tekst of beeld) met de mobiele telefoon, tablet of desktop via WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en Twitter. Dit heet sexting en jongeren zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen. Ook kunnen ouderen informatie vragen over identiteitsfraude. Zij zijn hier regelmatig slachtoffer van.

Er wordt er een plaats delict nagebouwd op het plein. U kunt samen met Forensische Opsporing van de politie door de plaats delict lopen en op zoek gaan naar sporen van een gepleegde misdaad.

(foto: politie Den Haag)


Foto: Digitaal Dagblad