(VIDEO): Politie hield razzia op 'afpakjesavond'

mainImage
(VIDEO): Politie hield razzia op 'afpakjesavond'

Voor Hagenaars die nog geld terug moesten betalen omdat ze bijvoorbeeld crimineel geld hebben verdiend met een hennepkwekerij, maar dit nalieten, was het deze week geen pakjesavond, maar een afpakjesavond.

Daarmee gaf de politie een duidelijk signaal af dat misdaad niet loont. Vijfentwintig adressen zocht de politie op. Waar mensen niet zelf de deur openden, verschafte een sleutelspecialist toegang tot de woning.

Naast deze bezoeken controleerden agenten op strategische plaatsen het langsrijdende verkeer. Plaatsen die de politie extra in de gaten houdt omdat ze vatbaar zijn voor allerlei vormen van ondermijnende criminaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het havengebied en andere industriegebieden waar de politie eerder gestolen goederen en omgekatte auto’s heeft aangetroffen en waar zich regelmatig criminelen ophouden.

Maar ook verschillende woonwijken en winkelgebieden die de aandacht van de politie ‘verdienen’, net als de gebieden rondom de treinstations. Voor deze controles had de politie kentekens verzameld van mensen van wie nog een terug te betalen bedrag open stond.

Auto’s, fietsen en scooters

Bij de controle, waaraan in totaal 58 politiemensen meewerkten, nam de politie 10 auto’s in beslag, 3 elektrische fietsen, 2 scooters en een complete inboedel. Ook is er 4500 euro geïnd aan terug te betalen geld. Daarnaast lette de politie ook op verkeersveiligheid, deelde 13 verkeersboetes uit en haalde iemand van de weg die onder invloed reed.

De politie gebruikte de actie ook om meer informatie te verzamelen over criminele, ondermijnende activiteiten. Die informatie kan soms onbeduidend lijken – bijvoorbeeld informatie over wie bij iemand in de auto meerijdt – maar kan het ontbrekende puzzelstukje zijn in een al langer lopend politieonderzoek. Ook kan het de start betekenen van een nieuw onderzoek.


| Foto: Digitaal Dagblad