Dagblad070 | Wethouder Revis op bres voor Vijzelstraat

Wethouder Revis op bres voor Vijzelstraat

mainImage
Wethouder Revis op bres voor Vijzelstraat

Dankzij wethouder Revis is de aanvraag voor een bouwvlak op het binnenterrein achter nummer 75 aan de Vijzelstraat afgewezen. De drie woningen die een projectontwikkelaar wilde bouwen op een klein binnenterrein aan de Vijzelstraat zullen er niet komen. Dit is een grote opluchting voor de omwonenden die aan de bel trokken toen de plannen werden ingediend. Zij werden gesteund door William de Blok van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos, Peter Bos van de Haagse Stadspartij en Dennis Groenewold van D66.

“Wethouder Revis heeft hier laten zien dat hij luistert naar de mensen in de stad en dat de leefbaarheid voorop staat. Ik ben blij om te zien dat je in onze stad als gewone burger gezien en gehoord wordt,” zegt Jens Domela Nieuwenhuis, één van de omwonenden die de aanvraag wilde tegenhouden. “Ik voel mij gesteund en ben blij met het huidige beleid van Revis. Hij zegt steeds dat hij liever de hoogte in gaat dan de stad volbouwen met kleine bouwprojecten op postzegelformaat. Dit bewijst voor mij dat het voor Revis niet alleen bij woorden blijft.” Ook Raadslid William de Blok van Hart voor Den Haag is blij dat het project van de baan is, “hopelijk worden er meer van dit soort plannen ingetrokken. Inbreidingsplannen op dit soort locaties leveren vaak weerstand op bij de omwonenden en de ruimtelijke kwaliteit van het bouwplan is minimaal door het gebrek aan ruimte,” aldus de Blok.

De direct omwonenden zouden het liefste het zeer slecht onderhouden binnenterrein omtoveren tot een groene binnentuin met bomen en planten. “De Vijzelstraat is momenteel een hittekern,” zegt Domela. “Meer beton had dit alleen nog maar erger gemaakt. Wij hopen nu de kans te krijgen om hier een prachtige binnentuin van te maken. Deze vergroening van het binnenterrein zal in de toekomst verkoeling geven, regenwater kunnen opvangen en de natuur binnen de stad blijvend ondersteunen.”


Foto: Digitaal Dagblad