Winterlicht voor Laak dankzij wijkbudget

mainImage
Winterlicht voor Laak dankzij wijkbudget

Opnieuw is een wijkbudget mooi besteed, want Laak heeft prachtig winterlicht: van metershoge kerstbomen op het Lorentzplein, Goeverneurplein en Jonckbloetplein tot lampjes in de bomen voor de bibliotheek aan de Linnaeusstraat. Daarnaast zijn ruim twintig bloembakken voorzien van nieuwe seizoensbeplanting, die in de lente opnieuw wordt aangepast. Wethouder Rachid Guernaoui stelde de nieuwe sfeerverlichting vrijdag officieel in gebruik op het plein voor de bibliotheek aan de Linnaeusstraat in Laakkwartier.

De bewoners van stadsdeel Laak hebben de verfraaiing te danken aan hun eigen creativiteit én aan het wijkbudget van 50.000 euro dat de gemeente Den Haag beschikbaar had gesteld. “Het stadsbestuur wil bewoners met deze wijkbudgetten motiveren om hun eigen leefomgeving mooier, beter en prettiger te maken”, aldus wethouder Rachid Guernaoui.

Voor de zomer werden in Laak kaarten ‘Denk mee met uw wijk’ verspreid, onder meer tijdens het wijkfeest en het Laakfestival. Hierop konden bewoners hun idee voor besteding van het wijkbudget kenbaar maken, en aangeven of zij wilden deelnemen aan een wijkjury. Dit leverde ruim 90 ideeën op. Vier actieve wijkbewoners vormden de jury: Margreet de Jonge, Lia Visser, Corinne van der Walt en Henk Constant. Zij hebben bij de beoordeling samengewerkt met de voorzitter van de ondernemersvereniging Jon Gharbharan. Alle vijf werden vanmiddag uitgebreid in het zonnetje gezet door Rachid Guernaoui.

De wijkjury koos niet voor één winnaar, maar besloot het wijkbudget over verschillende ideeën te verdelen. Zo komt er ook een Fitpark Janssonius: fitnesstoestellen op een terrein aan de Janssoniusstraat. De opening hiervan is gepland op 20 december.

“Samen werken wij aan een beter leven voor alle mensen in Den Haag”, aldus wethouder Rachid Guernaoui. “Een leefbare stad met een aantrekkelijke buitenruimte is voor iedereen belangrijk. Bewoners weten vaak het beste wat er nodig is in hun straat, buurt en wijk en hebben vaak slimme en praktische oplossingen. We willen dan ook een college zijn dat luistert en bewoners proactief en persoonlijk benadert op basis van vertrouwen in de wijk.”

Wijkbudgetten zoals in Laak sluiten volgens de wethouder, die ook gemeentelijke dienstverlening en burgerparticipatie in zijn portefeuille heeft, perfect op die zienswijze aan. “Tegelijk staan wij open voor nieuwe experimenten die de inwoners van Den Haag nog meer betrekken bij de inrichting en andere besluiten over hun eigen buurt en wijk”.

 


| Foto: Digitaal Dagblad