Woensdag eerbetoon aan Corrie van Gorp

mainImage
Woensdag eerbetoon aan Corrie van Gorp

Woensdag onthult burgemeester Aboutaleb een eerbetoon aan actrice en comédienne Corrie van Gorp in het Oude Luxor Theater. Corrie van Gorp werd begin jaren ’70 landelijk bekend toen zij optrad in diverse theatershows van Wim Sonneveld en Neerlands Hoop.
Vanaf 1975 was zij te zien in de vele revues van André van Duin. Corrie van Gorp is een van de grandes damesvan het (oude) Luxor en het theater wil haar met dit eerbetoon publiekelijk bedanken.

De in Crooswijk geboren en getogen Corrie van Gorp, die deze maand 76 jaar wordt, is de dochter van de accordeonist van het trio The Three Jacksons, die optreden tijdens gecombineerde dans- en luisteravonden in de eerste naoorlogse jaren in het Gebouw van de Verenigde Caféhouders aan de Veemarkt in Rotterdam, met Pia Beck aan de piano. Corrie van Gorp is dan vijf jaar en al balletdanseres.

Als het Nederlands Ballet zich in november 1961 met de eigen choreograaf Rudi van Dantzig en de uit Rusland ingehuurde A. Koemoesnikoff aan het publiek van de Stadschouwburg in Amsterdam voorstelt wordt het nieuwe ensemble in kwaliteit gerangschikt gepresenteerd. Er zijn balletmeesters, solisten, Grands sujets en er is een Corps de ballet. Corrie van Gorp staat in de lijst der dansende coryfeeën: een jonge 19-jarige raszuivere nieuwe tweevoeter. Het is de eerste keer dat haar naam voorkomt in het historisch krantenarchief. Maar haar grootste bekendheid dankt zij aan de Rotterdamse komiek André van Duin.

In 1986 beëeindigt ze haar loopbaan: opgebrand.Beeldrecht: Ga-het-na (Anefo)


Foto: Digitaal Dagblad