Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Met slechts één doelpunt tegen in vier wedstrijden en ook nog de wetenschap dat Hercules ongeslagen was, kan er afgelopen week van alles bij Quick-trainer Paul van der Zwaan door zijn hoofd hebben gespeeld, maar geen 4-0 overwinning.
Toch was het de realiteit zondagmiddag op Nieuw-Hanenburg en behoefde men maar naar de uitdrukking op het gezicht van Marc Boshoff te kijken om een bevestiging te krijgen van wat hij dacht: me dunkt dat ik eraan heb bijgedragen. Boshoff nam namelijk de helft van de productie voor zijn rekening.

Met de even onverwachte als verdiende en spectaculaire overwinning op het Utrechtse Hercules – waar de cricketafdeling ouder is dan die van de voetbal – kon Quick de hatelijke laatste plaats in de 3e divisie (zondag) verlaten. Het maakte een sprongetje van 18 naar 14 en schaarde zich in het rijtje van de driepunters waartoe ook HBB en Westlandia behoren. Ook het schaamtevolle startdoelsaldo (4-14) is enigszins acceptabel bijgepookt (8-14).

Het gepromoveerde en met blessures en schorsingen tobbende Quick verdeelde zijn vier doelpunten over twee helften, waarvan de eerste twee uit corners en kopballen van Boshoff en Linnenbank, die van afstand moesten worden waargenomen omdat er geen Hagenaar in de regen achter de goal van Hercules te zien was. Zonder al te veel repliek van Utrecht-zijde kon Quick de voorsprong na rust via Plezier en Boshoff (benutte strafschop) verdubbelen en daarmee de eerste zege van het seizoen in de knip steken.

HBS

HBS heeft bijelkaar ruim drie uur in de bus gezeten naar Goes om uiteindelijk in beroerde stemming weer in Den Haag terug te keren en te moeten vaststellen dat het van alle zondag 3e divisieclubs inmiddels de zwakste productie op zijn naam heeft: drie doelpunten. En als er nu een heel rijtje van clubs zou zijn die tot nu toe vier keer scoorde, zou die schaamte nog wel meevallen, maar dat is er maar één: Hercules.

De frontmachine van HBS zit in het post-Westdijk-tijdperk erg vast, hoewel Six zondagmiddag toch de score opende in Zeeland. Er volgde zelfs een tweede Haagse doelpunt, maar omdat scheidsrechter De Brito Roque (na afloop) zei te hebben gezien dat producent Schaken een overtreding beging, keurde hij die af. Erg lang daarna hebben de Kraaien daarna de weelde van de resterende 0-1 voorsprong niet kunnen dragen. In een tijdbestek van vijf minuten maakte Goes een einde aan de Six Pack illusie.

Westlandia

HBS deelt nu met stadgenoot Quick een doktersconsultpositie in de schaamstreek van de derde divisie. Daar loopt ook Westlandia rond met klachten. De Naaldwijkers verloren zondag in Haaksbergen met 3-2 van HSC’21, dat al vroeg op voorsprong was gekomen. Wel zorgde Jedsel Markes halverweg de eerste helft voor de gelijkmaker, maar kort na rust tilde Van der Weide de score weer na 2-1 en in de staart van de wedstrijd ging Westlandia volledig voor gaats. Hoewel Melvin Vissers in cadeautijd nog  3-2 meepikte.