Benieuwd naar de beste wensen van Henkie ‘Hooligan’ Bres? Kom dan zondag 10 december om 15.00 uur naar de foyer van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daar spreekt Henk Bres zijn speciale kerstwens voor de stad uit, samen met Leo van Leo’s Koffiehuis in Laakkwartier.

Henk Bres zat recent nog samen met vrouw Corry Hendriks in de studio om van Henks biografie ‘BRES – van hooligan tot knuffelbeer’ een luisterboek te maken, dat binnenkort is te downloaden. In de biografie vertelt de beroeps-Hagenees aan auteur Jan Dijkgraaf zonder enige reserve over zijn leven als crimineel, sportschoolklant, sexclubeigenaar, actievoerder, en Bekende Nederlander.

De reeks ‘kerstwens voor de stad’ wordt aanstaande woensdag (6 december) geopend door Paul van Vliet, waarbij hij om 17.00 uur de kerstboom bij de Koninklijke Schouwburg in Den Haag ontsteekt. Het uitspreken van de kerstwens doet de cabaretier samen met regisseur Eric de Vroedt van Het Nationale Theater en Appie El Massaoudi van de Haagse Markt. Na het uitspreken van elke wens wordt symbolisch een kerstbal in de kerstboom gehangen.

Naast de Haagse kopstukken is er ook voor de inwoners van Den Haag een mogelijkheid om een kerstwens uit te spreken voor de stad. Dit kan vanaf vrijdag 8 december tot maandag 18 december via babbelboxen uitgerust met camera’s in de foyers Theater aan het Spui, Koninklijke Schouwburg en op de Haagse Markt.

De kerstwensenactie sluit aan bij de voorstelling ‘Den Haag is HOT’ die op maandag 18 december te zien is in de Koninklijke Schouwburg. Tijdens de HOT-avonden staan prominente Hagenaars met hart voor de stad letterlijk op het podium. Dit keer vertellen behangkoning John van Zweden, ADO-voetballer Tommie Beugelsdijk, historica Valika Smeulders en oud-burgemeester Wim Deetman in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 over hun fascinatie voor Den Haag, hoe de stad vroeger was en hoe de stad er volgens hen in de toekomst uit moet gaan zien. Daarnaast spreken acht lijsttrekkers deze avond hun wens voor de stad uit. Naast het gesprek met deze vier markante inwoners van Den Haag onder leiding van Radio 1-journalist Jellie Brouwer, zullen de HNT-huisband en acteurs van Het Nationale Theater op muzikale en theatrale wijze van hun liefde voor de stad getuigen.

Print Friendly, PDF & Email