De wandelpaden in het Westduinpark en in de Bosjes van Poot worden flink op de schop genomen. De gemeente Den Haag heeft daarvoor de periode van 27 november tot en met maart 2018 uitgetrokken.

In de Bosjes van Poot start de gemeente met kleinschalige aanpak van de wandelpaden en natuurherstel. In het laaggelegen deel van dit duingebied aan de Laan van Poot worden de paden hersteld en de speelplek compleet vernieuwd.

In het Westduinpark worden de beplanting en de paden weggehaald en krijgt de natuur kans zich te herstellen. Zo worden het voormalige Wieringsepad en het natuurpad door de zeewering op de wandelpaden van het Zenderpark aangesloten. In het deel de Plak wordt naast het opheffen van enkele asfaltpaden ook een aantal plantsoorten verwijderd dat niet in het duinlandschap thuishoort. Struiken worden ter hoogte van strandslag 9 en langs de Baden-Powellweg gesnoeid om veiligheid en de zichtbaarheid op en vanaf de paden te verbeteren. Het wandelpad van het Fuutpad wordt geasfalteerd. Hiermee wordt strandslag 9 en daarmee strandtent De Kwartel beter toegankelijk.

(foto Bosjes van Poot: gemeente Den Haag)

Print Friendly, PDF & Email