Museum de Gevangenpoort stevent dit jaar af op een bezoekersrecord. Vandaag ontving het aan het Buitenhof in Den Haag gevestigde museum zijn 60.000ste bezoeker van 2017: mevrouw Anke Sleeking uit Voorschoten.

Zij bezocht het museum met haar man; de Gevangenpoort stond al een tijd op haar verlanglijst, maar tot een bezoek was het nog nooit gekomen. Vandaag dus wel. Uit handen van museumdirecteur Marco van Baalen ontving zij een bos bloemen en een boek over de Gevangenpoort.

“Er is steeds meer aandacht voor het Nederlandse rechtssysteem, dat merken we ook aan de belangstelling voor ons museum,” aldus Van Baalen. “Dat vinden we natuurlijk fantastisch. Mensen zijn nieuwsgierig naar hoe het vroeger was. Wij vertellen de verhalen uit het verleden en laten de verschillen en overeenkomsten zien met onze huidige tijd.”

Uit handen van directeur Marco van Baalen ontvangt Anke Sleeking uit Voorschoten de bos bloemen als 60.000ste bezoeker dit jaar van de Gevangenpoort aan het Buitenhof. (foto: Romy Meijer)

 

 

Print Friendly, PDF & Email