Vanaf vandaag (vrijdag 13 oktober) tot en met zondag 15 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. In Den Haag zijn er dan activiteiten in het atrium van het stadhuis en bij het Binnenhof. De tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland; het verhaal van een eigenzinnig graafschap’ is dan op bijzondere wijze te zien in het atrium van het stadhuis, Spui 70. Archeologen van de gemeente geven toelichting van 12.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is daarna nog te zien tot 20 oktober.

Op zaterdag 14 oktober kunnen bezoekers alleen via de hoofdingang van het stadhuis naar binnen om de tentoonstelling te bezoeken. De rest van het Atrium is die dag gesloten voor werkzaamheden aan de stroomvoorziening. Die dag vertrekken er drie rondleidingen vanuit het atrium naar het Binnenhof onder begeleiding van een deskundige archeoloog van de gemeente. De rondleidingen starten om: 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

Daarnaast kunt u vandaag en zaterdag 14 oktober bij de tentoonstelling in het atrium tussen 12.00 en 17.00 uur met een virtual realitybril (HTC Vive) over een opgraving en door een museum lopen en met een lift naar de Romeinse tijd reizen; en niet op zomaar een plek, maar bij de opgravingen van het project Rotterdamsebaan in de Binckhorst. Voor het volledige programma van de Nationale Archeologiedagen zie deze site.

 

Print Friendly, PDF & Email