In alle vroegte blijken deze week op woensdagochtend vier mann te zijn aangehouden op verdenking van drugstransporten met brandblussers. De politie van Den Haag heeft dat zojuist bekendgemaakt.

Naar aanleiding van een Europees onderzoeksbevel uit Duitsland verrichtte het Internationaal Rechtshulp Centrum Den Haag gedurende een aantal maanden onderzoek naar een criminele organisatie die verdovende middelen vervoerde van Duitsland naar Nederland. De drugs kwamen vanuit Turkije en werden in Duitsland geprepareerd om vervolgens in brandblussers naar Den Haag te worden getransporteerd.

Gedurende het onderzoek, waarbij de Duitse en Oostenrijkse politie waren betrokken, werden er ook drie verdachten in Nederland gelokaliseerd en op verschillende manieren geobserveerd. Deze week zijn zij dus opgepakt. Tijdens daarop volgende vijf doorzoekingen in woningen en bedrijven zijn onder meer tien kilo vermoedelijk heroïne, vijf kilo henneptoppen, een groot aantal goederen voor de verwerking en verpakking van harddrugs, edelmetalen en ruim 100.000 euro aan contant geld aangetroffen. Bij de vier arrestaties door Den Haag en politie Keulen gaat het om mannen van 33, 36, 39 en 56 jaar.

Print Friendly, PDF & Email