De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft zich volledig gedistantieerd van de advertentie van Stims Media, waarin het tv-productiebedrijf uit Den Haag ‘leuke en frisse stellen’ zoekt die willen meewerken aan het televisieprogramma ‘Alles over Wonen’ van SBS6.

“In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM zijn we op dit moment bezig met het produceren van een miniserie waarin de werkzaamheden van de NVM-makelaar centraal staan. Om dit goed in beeld te brengen, willen we twee koppels volgen in hun weg naar de koop van een nieuwe woning,” schreef Stims Media. De NVM is vooral gevallen over het volgende tekstdeel in die advertentie: “Het echt op zoek zijn naar een nieuwe woning is overigens geen must voor de samenwerking.”

Dagblad070 publiceerde daar deze week over. Dat was voor de NVM aanleiding om direct contact te zoeken met Stims Media en het tv-productiebedrijf te bewegen de advertentie in te trekken.

“Als dat de bedoeling is van het tv-programma, dan doen we daar niet aan mee. De NVM is niet in de wereld om toneelstukjes op te voeren,” aldus woordvoerder Kimman van de NVM. “Dat programma komt er wat ons betreft alleen als we stellen zien die écht naar een woning op zoek zijn. Zo niet, dan verlenen wij uiteraard geen medewerking.”

Stims Media heeft de omstreden advertentie, die inmiddels op aan aantal websites was gepubliceerd, ogenblikkelijk laten verwijderen. “De miniserie staat op de rol en zal eind dit jaar worden uitgezonden bij SBS6. Uiteraard met hoofdrolspelers die voldoen aan de criteria zoals wij die overeen zijn gekomen met de NVM,” laat directeur Jeroen Smits van Stims Media desgevraagd in een reactie weten.

Print Friendly, PDF & Email