Er wordt geschokt gereageerd op het onverwachte overlijden van Ad Westendorp. De bekende Haagse advocaat stierf donderdagavond op 60-jarige leeftijd, waarschijnlijk aan een hartaanval.

“Triest, pas zestig; twee weken geleden kwam ik hem nog tegen op de PAN, waar hij nog muziek maakte en vrolijk was. Hij heeft ooit mijn vrouw bijgestaan, daar hadden we het ook nog over. Het is een verlies voor de strafrechtadvocatuur,” schrijft bijvoorbeeld collega Peter Plasman, de bekende strafpleiter, op Twitter.

In 1984 begon Ad Westendorp zijn loopbaan in het civiele recht. Dat had hij gestudeerd in Leiden, met strafrecht als bijvak. Later stapte hij over naar het strafrecht waar hij naam maakte in spraakmakende zaken, waaronder de Rijswijkse stoeptegelmoord. Ad Westendorp werd dan ook een begrip en staat bekend als de Haagse strafpleiter.

In december 2016 zette Ad Westendorp een spiksplinternieuw advocatenkantoor op in Den Haag: Westendorp & Partners Advocaten aan de Bezuidenhoutseweg. “Slachtoffer of dader, iedereen heeft recht op een eerlijk proces,” luidde zijn motto.

(foto: Omroep West)

Print Friendly, PDF & Email