Hockeyer Sam van der Ven is Haags Sportman 2017 geworden; olympisch zeilkampioene Marit Bouwmeester Sportvrouw; en beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn gekozen tot Sportploeg.

Vanavond in het Afas Circustheater in Scheveningen werden tijdens het Haags Sportgala de prijzen uitgereikt aan de Haagse topsporters van het jaar 2017. Daarnaast werden meer dan 250 Haagse sporters gehuldigd die lid zijn van een Haagse sportvereniging of -bond die bijzondere prestaties hebben laten zien. Een vakjury heeft per categorie de genomineerde Haagse topsporters vastgesteld. Hagenaars konden hun stem op deze sporters uitbrengen. De publieksstemmen telden voor 50% mee, de andere 50% werd door de jury bepaald.

Naast al genoemde winnaars werd Boris Burkhardt (hockey) uitgeroepen tot Haags Sporttalent van het jaar en Europees kampioen voetbal Sarina Wiegman-Glotzbach tot Sportcoach. Frappant detail was dat Wiegman eerder al was uitgeroepen tot beste voetbalcoach ter wereld.

Oud-hockeyster en Haagse Naomi van As kreeg de oeuvreprijs voor haar totale loopbaan. Van As won met het Nederlands Elftal alles wat er te winnen valt. Ze is Europees kampioen, wereldkampioen en olympisch kampioen. Ze speelde 229 interlands en werd twee keer uitgeroepen tot beste speelster van de wereld.

(Sarina Wiegman, hier met Marco van Basten en Lieke Martens, werd eerder dit jaar al uitgeroepen tot beste coach ter wereld; om dat gegeven kon Den Haag uiteraard niet heen… foto: KNVB Media)

Print Friendly, PDF & Email