Taxibedrijf Uber gaat de arbeidsvoorwaarden voor zijn chauffeurs verbeteren. Het bedrijf voert onder meer een wachttijdvergoeding door. Ook wordt de zogeheten annuleringstijd verkort en moet een rit van langer dan 45 minuten vooraf worden gemeld bij een chauffeur.

Dat is met name goed nieuws voor Den Haag; de stad telt inmiddels al 440 taxibedrijven, een stijging van bijna zeventig procent in vergelijking met tien jaar geleden. De groei komt vrijwel geheel voor rekening van taxibedrijven met één werkzame persoon en wordt toegeschreven aan nieuwe online diensten, zoals Uber.

In de nieuwe voorwaarden van Uber komt nu te staan, dat passagiers die een chauffeur langer dan twee minuten laten wachten daarvoor moeten betalen. Verder hebben klanten nog maar twee minuten na bevestiging de tijd om een rit te annuleren. Dit was eerder vijf minuten.

Uber legde zijn oor te luister bij chauffeurs en kwam zodoende met de aanpassingen. Ook kondigde Uber een samenwerking aan met pensioenbank Brand New Day. Daardoor kunnen chauffeurs gemakkelijker een zzp-pensioen opbouwen. Chauffeurs kunnen kosteloos informatie inwinnen en betalen geen afsluitkosten. Het bedrijf beloofde met meer verbeteringen te komen. Verdere details daarover gaf Uber niet, anders dan dat het gaat om het verbeteren van de functionaliteit van de app.

Print Friendly, PDF & Email