De gemeente Den Haag maakt op alle mogelijke manieren werk van een veilige en prettige woonomgeving. Soms echter kun je je afvragen waar dat ophoudt; en of je bewoners nou altijd maar tegemoet moet komen.

Kinderen die buiten spelen, maken geluid. Zeker als ze voetballen. En niet in alle gezinnen en culturen moeten kinderen al om negen uur naar bed.

Kortom, is er aan het Arend Vijfvinkelplein – in het stadsdeel Loosduinen net achter de Escamplaan – nou echt sprake van overlast? Of reageert de gemeente simpelweg op het betuttelende gezeur van bewoners?

“De activiteiten op het pannaveld op het middenterrein van het Arend Vijfvinkelplein geven overlast. Er is vooral overlast van rondvliegende ballen en overlast na middernacht. De gemeente plaatst binnenkort een extra hek en een bord met gebruiksregels bij het veld,” schrijft de gemeente, die verwacht het hek binnen enkele weken te zullen plaatsen.

En bij dat hek komt een bord met de volgende regels: “Alleen toegang van zonsopgang tot zonsondergang; ballen blijven laag; verboden voor honden en brommers; afval in de prullenbak.”

Terechte maatregelen? Of betutteling? Wat vindt u?

Print Friendly, PDF & Email