Naast het goede nieuws over de volgens eigenaar Property View positieve ontwikkelingen van Winkelcentrum Leyweg, is er ook ‘het kleine leed’.

De bewoonster die het afgelopen jaar al meerdere keren heeft geklaagd over de muziek die uit de winkels komt, heeft opnieuw van zich laten horen. In een brief aan de gemeenteraad zegt de vrouw, die boven de winkels aan de Leyweg woont, “ziek” te worden “van het muzikale gejank” dat de godganse dag uit de luidsprekers komt, “zelfs wanneer de winkels zijn gesloten.” Ze vraagt de Haagse raad om maatregelen.

De gemeente heeft eerder dit jaar al een geluidsmeting uitgevoerd naar de muziek, die op basis van een tijdklok werkt. Daarna is het volume naar beneden bijgesteld, ofschoon geluidsnormen niet werden overschreden.

Marco Schouten zegt namens vastgoedeigenaar Property View op de hoogte te zijn van de klachten. “We doen er ook alles aan om deze bewoonster tegemoet te komen. Maar op dit moment zou ik niet weten wat wij verder nog kunnen doen. We zitten al onder de norm. Zet ik de muziek nog zachter, dan krijg ik klachten van de winkeliers, van wie sommigen nu al zeggen dat de muziek nauwelijks te horen is, terwijl zij wel voor deze dienst betalen. Als we nou meerdere klachten van bewoners zouden krijgen… Maar deze mevrouw is echt de enige.”

Print Friendly, PDF & Email