Het is weliswaar een zaak van twee maanden geleden, maar die is zo ernstig dat de politie van Den Haag toch nog graag uw hulp inroept.

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 september, omstreeks 01.30 uur, werd een man neergestoken op het Jacob Jordaensplein in Den Haag. De twee verdachten gingen er op de fiets vandoor.

Die nacht kreeg de politie meerdere 112-meldingen van bewoners van het plein dat daar geschreeuwd en gevochten werd. Daar waren drie mannen bij betrokken en één van de mannen kwam tijdens de vechtpartij op de grond terecht. De andere twee fietsten daarna snel weg en lieten de gewonde man achter. Politieagenten troffen hem aan in een plas bloed. Hij had meerdere steekwonden, in zijn gezicht, hals en rug. Het slachtoffer is meteen naar het ziekenhuis vervoerd en heeft het steekincident overleefd, maar het had veel slechter kunnen aflopen.

Het is onbekend wat de reden is geweest van dit incident. De politie komt daarom graag in contact met mensen die weten wat de aanleiding hiervoor is geweest of die andere informatie hebben. De twee verdachten hebben een donkere huidskleur. Een van hen had een rugtas bij zich. Ze zijn allebei weggereden op een damesfiets. Het vermoeden is dat ze in de richting van de Hoefkade zijn gefietst. De fiets van het slachtoffer is na het incident verdwenen. Het is een Giant-herenfiets met vering in de stang onder het stuur en een kapot achterlicht.

Heeft u informatie over deze zaak of heeft u de fiets van het slachtoffer ergens gezien na het steekincident? De recherche komt dan graag met u in contact via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Print Friendly, PDF & Email