Biograaf Henk Bres lanceert nieuwe verzetskrant

Biograaf Henk Bres lanceert nieuwe verzetskrant

De eerste editie van The Post Offline, de papieren uitgave van The Post Online, ligt vandaag bij abonnees op de mat. Het gaat om een ‘verzetskrant’, zoals eerder werd aangekondigd, en is opgericht “in de strijd tegen de aantasting van de VvMU en de VvMV”, waarmee de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van meningsvorming worden bedoeld.

De mensen achter The Post Offline willen naar eigen zeggen “iedereen die zich zorgen maakt of boos wordt over censuur verenigen”. De papieren krant is “een duidelijke middelvinger naar hen die onze vrijheden afpakken en onze privacy schenden’’, stelde hoofdredacteur Jan Dijkgraaf eerder. Dijkgraaf werkte vroeger voor de Haagsche Courant en is de biograaf van PVV-politicus en beroeps-Hagenees Henk Bres. “We ruiken momenteel de smerige geur van overheidsbemoeienis met de verspreiding van nieuws en opinie van media en particulieren. Media werken daar, bijvoorbeeld in het geval van Facebook en Twitter, mede door nieuwe wetten vrolijk aan mee.”

Dit jaar moeten er minimaal zes edities gaan verschijnen. Wie de krant wil ontvangen, moet lid worden. The Post Offline komt niet in de winkelschappen te liggen. “Want dan zouden ook niet-leden ‘m kunnen kopen. We moeten er niet aan denken dat Kajsa Ollongren iemand de straat op stuurt om even een The Post Offline te scoren’’, stelt de krant op de eigen website.

(bron en foto: ANP)

Print Friendly, PDF & Email

Share This