Dagblad070 | 124 sociale huurwoningen in Haags Buiten

124 sociale huurwoningen in Haags Buiten

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Den Haag krijgt er 124 sociale huurwoningen bij. Het gaat om appartementen in het nieuwbouwproject Haags Buiten in Erasmus Veld, in de oksel van Leyweg en Erasmusweg. Haags Buiten omvat in totaal 255 woningen. Rijswijk Wonen, ABB Bouwgroep en de gemeente Den Haag ondertekenden gisteren de intentieovereenkomst voor de sociale bouw.

Haags Buiten, in het verlengde van Wateringse Veld, is een onderdeel van een compleet nieuwe woonwijk waarbij louter duurzame woningen worden nagestreefd. In de komende jaren gaat die wijk 800 woningen tellen.

Wethouder Joris Wijsmuller: “Ik ben ontzettend trots dat het is gelukt om voor het Erasmus Veld nieuwe sociale huurwoningen te ontwikkelen die voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen. De woningen zijn toekomstgericht; ze worden niet op het gasnetwerk aangesloten, maar worden verwarmd met warmtepompen.”

Volgens Jan Putman, directeur van Rijswijk Wonen, wordt met de aankoop van 124 appartementen invulling gegeven aan de kerntaak van de corporatie. “En dat is het huisvesten van mensen met een lager inkomen. De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het project aan de toenemende vraag.”

(Erasmus Veld; foto: Google)


Foto: Digitaal Dagblad