Eerste overdekte Krajicek Playground in Bouwlust

mainImage
Eerste overdekte Krajicek Playground in Bouwlust

De Krajicek Foundation opent woensdag 11 juli aan de Eekhoornrade in de wijk Bouwlust in Den Haag het eerste overdekte speelveld van Nederland. De presentatie van de officiële opening - die wordt verricht door Simone Richardson (directeur Krajicek Foundation) en Hanneke van der Marel (directeur Sport gemeente Den Haag) - is in handen van ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij, Quinty Trustfull. Ter gelegenheid van de feestelijke opening is er onder meer ook een freestyle voetbal-demonstratie door de bekende Soufiane Touzani.

De Krajicek Foundation heeft het doel ieder kind sociaal veilig en sportief te laten opgroeien. Door de aanleg van Krajicek Playgrounds in aandachtswijken kunnen kinderen dicht bij huis en in een veilige omgeving buiten spelen en sporten. Inmiddels zijn er 120 Krajicek Playgrounds verspreid over Nederland waar dagelijks 4500 kinderen actief zijn. Dankzij de Nationale Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation drie Playgrounds voorzien van een overkapping. Hierdoor kunnen kinderen straks 365 dagen per jaar buiten sporten en spelen, zal er intensiever en gevarieerder gebruik van de Playground worden gemaakt en kan de Krajicek Foundation meer begeleiders in het kader van het Krajicek Scholarship-programma aantrekken. Bovendien is de Krajicek Playground een ontmoetingsplek in de buurt waardoor de sociale cohesie versterkt wordt.

Krajicek Playground Bouwlust in Den Haag is de eerste Playground in Nederland die overkapt is. Bij de feestelijke opening voor en door de buurt verzorgen buurtmoeders via stichting Mooi Welzijn de hapjes en drankjes voor alle kinderen en genodigden, naar verwachting zo’n 250 kinderen en volwassenen.

(de Playground in Bouwlust; nu nog open, vanaf woensdag 11 juli officieel overdekt: foto: Krajicek Foundation)


| Foto: Digitaal Dagblad