Gevers Deynootweg klaar maken voor 'herrietram'

mainImage
Gevers Deynootweg klaar maken voor 'herrietram'

De gemeente Den Haag heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Gevers Deynootweg op Scheveningen. Om de badplaats aantrekkelijk en bereikbaar te houden, wordt het gebied in het kader van De Kust Gezond op tal van plekken op de schop genomen. Op de Gevers Deynootweg wil de gemeente het tramspoor geschikt maken voor de lage-vloertram (Avenio), ook wel oneerbiedig de Haagse 'herrietram' genoemd. Tegelijk worden de tramhaltes rolstoel-toegankelijk gemaakt en de openbare ruimte verbeterd.

Al met al gaat het om het verbreden van de tram- en busbaan en de rijbanen tussen Scheveningseslag en Badhuiskade. In de nieuwe situatie is er volgens de gemeente meer ruimte voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Op de Gevers Deynootweg wordt één parkeerstrook opgeheven, maar dat verlies aan parkeerplaatsen kan voor een deel worden opgelost in de straten tussen de Gevers Deynootweg en de boulevard, aldus de gemeente. "Ook laden en lossen op dit deel van de Gevers Deynootweg is dan niet meer mogelijk."

Het voorontwerp is in samenwerking met projectorganisatie De Kust Gezond opgesteld. De verwachting is dat de werkzaamheden starten na de zomer van 2019. Bewoners hebben tot 23 september de tijd om te reageren op de plannen.


Foto: Digitaal Dagblad