Hier komt de nieuwe horeca op Scheveningen

mainImage
Hier komt de nieuwe horeca op Scheveningen

De nieuwe horecagelegenheden, winkels en parkeergarage op en onder de Noordboulevard zijn een ontwikkeling van Strandweg Vastgoed van het bekende Hommerson-concern op Scheveningen en in de binnenstad van Den Haag. Op de foto krijgt u een impressie hoe het er uit gaat zien. Voor de nieuwbouw, inclusief het uitgraven van een parkeergarage van drie lagen voor 700 auto’s, moeten vijftien verouderde horecazaken en winkels worden gesloopt. Dat werk is inmiddels in uitvoering.

Door de inpassing van de parkeergarage komt de gevel van de nieuwe bebouwing veel meer naar voren te liggen dan de vorige bebouwing. Daarom moet de Noordboulevard worden verlegd, verbreed en opnieuw ingericht. Dit deel van de boulevard krijgt bovendien een licht gebogen vorm, waardoor deze volgens de gemeente beter gaat aansluiten bij de duinenrijen aan de noordzijde van Scheveningen. Inmiddels is langs de Zeekant een keerwand aangebracht om verzakkingen tegen te gaan.

De nieuwe Noordboulevard vormt straks een startpunt van een doorgaande wandelroute vanaf het Zwarte Pad via de Middenboulevard naar de Morales-boulevard en verder naar de Scheveningse Haven. Als alles volgens planning verloopt, is de vernieuwde Noordboulevard tussen Pier en Zwarte Pad volgens de gemeente in 2019 helemaal klaar. Het werk is onderdeel van het gemeentelijke uitvoeringsprogramma ‘De Kust Gezond’, waarmee Scheveningen Bad weer meer allure moet krijgen.

[caption id="attachment_10335" align="alignleft" width="900"] Artist impression van het nieuwe horeca- en winkelgebied op de Noordboulevard. Foto onder: het aanbrengen van de nieuwe keerwand langs de Zeekant; foto's: gemeente Den Haag[/caption]


| Foto: Digitaal Dagblad